SON birkaç yıldır çok fazla kullanılmaya başlayan “Çalıştay” sözcüğünün tam anlamı nedir, gelin Wikipedia kaynağı ile ayrıntılı olarak önce ona bakalım.
Çalıştay veya workshop, bireylerin ortak bir konu üzerinde çalışmalarını, düşünmelerini ve öğrenmelerini sağlayan uygulamalı bilimsel öğretim tekniği. Çalıştay; daha çok yüksek düzeyli bilişsel süreçlerin kullanıldığı akademik bilgi aktarım uygulamalarında tercih edilen, uzmanlık alanlarına dönük bir uygulamadır. Çalıştay, bilim adamlarının ve uzmanların; bir konuda ön hazırlık yapmak üzere inceleme ve değerlendirme amaçlı toplantılarında kullanılan temel tekniktir. Ayrıca bu çalışma toplantılarına da çalıştay adı verilir.
Çalışma biçimi
Çalıştaylar; önemli konularda özellikle ön çalışmalar yapmak için kullanılan en etkili yollardan biridir. Bu yöntemin temel iki artısı vardır. Bunlar: Çok yoğun ve etkili çalışmak, Etkili analiz ve sentezler yapabilmek.
Özellikleri
Çalıştayların üç temel özelliği vardır: Katılımcılar konuya göre seçilirler ve amacın (hedefin) doğru tespiti çok önemlidir. Yeniden Kurmacılık'la bağıntılı olarak; analiz, sentez önem kazanır ve problem çözme süreci takip edilir. Planların uygulanmasının ardından; bir sonuç raporu hazırlanır.
AK PARTİ ÇALIŞTAY YAPIYOR DAHA NE İSTİYORSUNUZ?
ALLAH’a binlerce şükür olsun ki, hafta sonunda bir çalıştayı daha geride bıraktık.
Gaziantep milletvekili ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Kahramanmaraş’a geldi ve geçen yıl başlayan çalıştaylar halkasına bir halka daha ekleyip gitti.
Enteresan bir durum var Kahramanmaraş’ta!
Herkes iktidarın bu memlekete, hiç hizmet etmediğinden değil de yeteri kadar hizmet etmediğinden yakınıyor ancak milletvekilleriyle yüzyüze gelince her şey güllük gülistanlıkmışçasına sesini çıkartmıyor.
Milletvekili soruyor:
- Haliniz nasıldır?
Vatandaş cevap veriyor:
- Allah’a bin şükürler olsun.
Milletvekili soruyor:
- Bizden bir isteğiniz var mı?
Vatandaş cevap veriyor:
- Sağlınıza duacıyız.
Bu diyalog aşağı yukarı bu şekilde sürüp gidiyor ancak vekil oradan uzaklaştıktan sonra kendi aralarında başlıyorlar eleştiriye…
Vekilin yüzüne karşı söylemediklerinin hepsini kendi aralarında konuşuyorlar. Ortada bir “riya var” demek istiyorum ama vicdanım elvermiyor.
Vicdanım elvermiyor çünkü sanki “sindirilmiş” ya da şikâyet etmekten “usanmış” bir toplum var gibi sanki…
Tekrar bu meşhur çalıştaylarımıza dönecek olursak…
Geçen yıldan bu yana yapılan çalıştaylardan sonra Kahramanmaraş’ta ne yapıldı öğrenmek ve yine bu sütunlarda yazarak vatandaşı da bilgilendirmek istiyoruz.
Bakın, ince nüansa dikkat edin! Biz “hiçbir şey yapılmadı” demiyoruz…
Yapılanlar varsa iktidar partisi yöneticileri bizi bilgilendirsin, yazılı bir doküman dosya vs. göndersin bilelim…
Haksız mıyız?