AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, düzenlediği basın toplantısında 2012’yi ve AK Parti’nin 10 yıllık iktidarı döneminde yaptığı hizmetleri değerlendirdi. Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Merkez İlçe Başkanı Necati Okay’ın da katıldığı toplantıda konuşan Güvenç, milletten aldıkları emanetin hakkını vermek için gayret gösterdiklerini kaydetti.
Eğitim, sağlık, adalet, ulaşım ve siyasi alanda yapılan düzenlemelerle Türkiye’nin cumhuriyet tarihinde gördüğü hizmetlerden daha fazlasını 10 yıla sığdırdıklarına işaret eden Güvenç, bunun neticesinde milletin kendilerine olan teveccühünün de her geçen gün arttığını savundu.
10 yıldır ülkemizin her köşesinin şantiye yeri gibi olduğunu anlatan Güvenç, şunları söyledi: "Kısaca yapılan hizmetlere değinecek olursak, 10 yılda 91 yeni üniversite kuruldu. Sağlıkta dönüşümle birlikte hastaneler tek çatı altında birleştirildi. Artık hastanelerde rehin dönemi bitti. Ulaşımda çok büyük hizmet yapıldı. Cumhuriyet döneminde yapılan duble yol miktarı 6 bin 100 kilometreydi, AK Parti bunu 22 bin 200 kilometreye çıkardı. Ekonomide ciddi iyileşmeler sağlandı. IMF’ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı bu 863 milyon dolara düşürüldü. Memurların tasarruf teşvik fonunda biriken 13,5 katrilyon alacağı vardı, yine konut edinme fonunda 3-5 katrilyon alacağı vardı. Hiçbir iktidar bunları ödemeye yanaşmıyordu. AK Parti 10 yılda bunu teslim etti. Siyaset üzerindeki askeri vesayet ortadan kaldırıldı. Tüm bu hizmetleri kasa hesabıyla kese hesabını ayırarak yaptık. Bunların neticesinde de hizmetler geliyor ve gelmeye devam edecek.”
Kahramanmaraş’a yapılan hizmetler hakkında da bilgi sunan Güven, eğitim, sağlık ve ulaşımda çok önemli merhaleler alındığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Kahramanmaraş’ta derslik sayısı artırıldı. Toplam derslik sayısı 5 bin 91 iken bugün 2 bin 617 derslik ilavesiyle 7 bin 708 dersliğe ulaşıldı. Toplam pansiyon sayısı 6376 iken, 9 bin 750’ye ulaşıldı. Merkez ilçeye 2 bin 500 kişilik spor salonu yapılacak. Huzurevimiz eski, bugün ilimize yeni bir huzurevi kazandıracağız. İşkur bu dönemde çok aktif hale getirildi. Her işçinin ve işverenin bir iş danışmanı olacak. Bu danışmanlar bugüne kadar 7 bin 50 kişiye iş buldu. Sağlıkta, Necip Fazıl Kısakürek Hastanesi açıldı. İnşallah üniversite hastanemizde haziran ayında hizmete açılacak. Devlet hastanemiz sadece Kahramanmaraş’a değil bölgeye hizmet edebilecek bir duruma geldi. Buradaki çocuk kardiyoloji merkezimiz bölgeye hizmet ediyor.”
Kahramanmaraş-Kayseri yolu hakkında da detaylı bilgi aktaran Güvenç, coğrafi yapının zor olması dolayısıyla yolun tamamlanmasının geciktiğini vurguladı. Buna rağmen gecikmenin milletin menfaatine olduğunu ve yoldaki standardın üst düzeye çıkarıldığını anımsatan Güvenç, sözlerini şöyle tamamladı: “Çünkü bu yol GAP bölgesini İç Anadolu’ya, Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak bir yol. İnşallah burası bittiği an Gaziantep’in, Urfa’nın, Mardin’in ulaşımını bu yol sağlayacak. Yolun gecikmesi standartları ve kalitesini artırdı. Ceyhan köprüsünden Göksun şu an itibariyle76 kilometre. Bu yol bittiğinde 63 kilometreye düşüyor. Eğer bu proje ilk haliyle geçseydi standardı düşük olacaktı ama yapılan revizyonla birlikte 4 tünel 7 tane de viyadük var. 5. bir tünel yapılma ihtimali de var. Burada bir tek Kurucuova’daki tünelin uzunluğu 2 bin850 metre. Toplam 5 bin758 metretünelimiz olacak. 7 viyadük yapılıyor bunun uzunluğu 2 bin
Toplantının ilerleyen bölümlerinde Güvenç ve diğer katılımcılar gazetecilerin yönelttiği soruları cevaplandırdı. Öte yandan, Kahramanmaraş Kayseri karayolunun tamamlanması için yolun başlangıcından bugüne kadar büyük gayret gösterdiği belirtilen Nevzat Pakdil’e teşekkür edildi.