HAYRETTİN GÜNGÖR’Ü BEKLEYEN SORUNLAR!

TÜRKİYE, siyaset dilinin en ağır ve en tehlikeli hale ulaştığı bir seçim dönemini çok şükür atlattı!

Bu dönemde hem seçim yarışındaki siyasiler, hem bürokratlar hem de ne yazık ki basın yayın kuruluşu çalışanları bu sert dilin etkisinde kaldı.

Bu süreç boyunca ne yazık ki komşu komşuya, abi kardeşe düşman oldu. Siyasilerin rant savaşının kaybedeni sivil vatandaş oldu.

Artık seçimler atlatıldığına göre icraat vakti gelmiş bulunmaktadır.

Başta ülkemizin çözüm bekleyen problemleri olmak üzere, yerelde Kahramanmaraş’ın çok hızlı şekilde çözülmesi gereken sorunları bulunmaktadır.

Yeni başkan Hayrettin Güngör’ün ilk icraatı Kahramanmaraş’ın “Ulaşım” sorunu olmalıdır.

Bir milyonu aşkın nüfusu bulunan Kahramanmaraş’ın sebebi kamuoyuyla paylaşılmadan, Ankara-Kahramanmaraş uçak sefer sayıları azaltılmıştır. Üstelik Ankara’daki Kahramanmaraşlıların en çok kullandığı Cuma gece uçuşu ne yazık ki kaldırılmıştır.

İnşaatı yeni bitmiş havalimanı ile Türkiye’nin birçok farklı noktasına uçuş beklediğimiz Anadolu Jet, neden Kahramanmaraş - Ankara sefer sayısını azaltmıştır? Anlaşılır gibi değil.

Havayolu ulaşımı, inşaatı biten yeni Havalimanı ile artıkKahramanmaraş için bir gündem maddesi olmamalıdır.

KAHRAMANMARAŞ’IN DERDİYLE DERTLEN

YEREL yöneticilerin, Ankara’da bulunan bürokratların ve Kahramanmaraş milletvekillerinin el birliği ile bu sorunu çözmesi gerekmektedir.

Bunun yanı sıra Kahramanmaraş ve Doğu Akdeniz’in İç Anadolu ile bağlantısını sağlayan Kahramanmaraş-Kayseri yolunun bitirilmesi öncelikli konu olmalıdır.

Yaklaşık 10 yıldır süren yol inşaatının bir an önce tamamlanması hem Kahramanmaraş’a hem de Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’daki tüm illere katkı sağlayacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vaat ettiği demiryolu ulaşımının hızlı tren ayağının, muhakkak kısa süre içerisinde neticelenmesi ve hızlı trenin Kahramanmaraş halkının hizmetine sunulması gerekmektedir.

Şehir içi otopark sorunu, yeni imar planlaması, kültürel ve sanatsal faaliyetler için çok amaçlı Kültür merkezi ihtiyacı yine Kahramanmaraş’ın elzem sorunlarındandır.

Hayrettin Beyin “Kahramanmaraş’ın derdiyle dertlenen” sivil toplum kuruluşları ve bürokratlarını bir araya getirip sorun ve çözümleri çoğulcu yaklaşımla çözmesi gerekecektir.

GENÇ KAHRAMANMARAŞLILAR PLATFORMU

KAHRAMANMARAŞ’IN Başkanı olmak Kahramanmaraş’ı sevenlerle düşünmek ve fayda üretmekten geçecektir.

5 Nisan Kahramanmaraş için büyük bir önem arz etmektedir. Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun en büyük simgesi olan “İstiklal Madalyası” Kahramanmaraş’a 5 Nisan 1925 tarihinde TBMM tarafından verilmiştir.

Bu anlamlı günde Kahramanmaraş’ın dertleriyle dertlenen 40 genç “Memleketin Ortak Paydası” sloganıyla yola çıkmış ve “Genç Kahramanmaraşlılar Platformu” nu kurmuştur.

Platformun Kurucu Başkanı olan Mehmet Ali Ecerkale kardeşimin beni de arayıp davet ettiği bu platformtüm diğer kurucular gibi bende de ziyadesiyle heyecan yaratmıştır. Memleketin tüm sorunlarını dile getirmek ve ilgili mercilerle bu sorunları çözebilmek adına faaliyet gösterecek “Genç Kahramanmaraşlılar Platformu” yakın zamanda faaliyetleri ile ses getirecektir.

Umuyorum ki bu platform, Kahramanmaraş birlikteliğine ciddi bir heyecan katacaktır.