1980 öncesini bilmiyorum ama Kahramanmaraş belki de 1980’den sonra ilk kez bu kadar geniş katılımlı ve kentin ana sorunları üzerine bu kadar geniş bir perspektife sahip organizasyon yaptı.
Öncelikle belirtelim ki, adına “Ortak Akıl Çalıştayı” denilen organizasyonun belki kısa vade de olmasa da uzun vade de Kahramanmaraş’a çok şeyler katacağı inancındayız.
Bu organizasyonun siyaseten bir başka anlamı ise model değişikliğidir!
Peki nedir bu model değişikliği?
Başbakan Erdoğan’ın da zaman zaman belirttiği gibi “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!” sözünden yola çıkarak, artık eski model klasik siyaset devri de kapanmıştır.
Artık bu kentte yaşayanların vekâletini alan milletvekilleri, hizmette yarışa girdiği sürece siyasi ikbalini de garanti etmiş olacak. “Yani artık hiçbir milletvekili, milletvekili olmanın kudretinden yararlanarak şahsi ikbalini kurtarma peşinde olamayacaklar!”
Yoksa şekil (a)da olduğu gibi kimin gözünün nuru, kimin kalem kaşı olursa olsun üstü çizilecektir!
İktidarın milletvekilleri arasında birini ön plana çıkartma gibi bir gayretin içinde değiliz ama bu yeni model siyasetin öncüsü Mahir Ünal’dır.
Kulislerde konuşulan, kimlerinin de köşelerde yazıldığı eleştirilere gelecek olursak…
Yok neden basına kapalı yapılmış da, yok neden 5 bakan açıklanmışken 3 bakan gelmiş de vesaire vesaire…
Bir kere bu tarz toplantıların mutlaka ama mutlaka basına kapalı yapılması gerekir yoksa o platformda daha çok “popülizm politikası” güdülür. Artı orada bulunan STK temsilcileri basın huzurunda yapılacak toplantıda kesinlikle istediği gibi objektif konuşamaz!
Kaldı ki, dünyanın her yerinde de bu tarz toplantılar basına kapalı yapılır sadece yerel bazda bir basın örgütünün temsilcisi toplantıda hazır bulunur. Kaldı ki o kişi de gazetecilik görevini ifa etmek üzere değil, bir STK yöneticisi olarak bulunur.
Lokal bazda düşünürsek gönlümüz ister ki, bu toplantıya 3 bakan değil, 23 bakan katılsaydı. Ama arkadaşlar şu gerçeği kabul etmeliyiz ki, Türkiye sadece Kahramanmaraş’tan ibaret falan da değil.
Netice olarak şunu ifade etmek istiyorum. Artık biz Kahramanmaraşlılar olarak bu tarz komplekslerden arınmalı ve biraz da “bardağın dolu tarafını görmeliyiz”. Zira biz böyle bir çalıştayı daha önce hiç görmemiştik.
Organizasyonu düzenleyenleri, bu kentin bir çocuğu olarak gönülden tebrik ediyorum.
Maraş Diasporasının öncüsü Mahir Ünal olmalıdır!
DEDİK ya “bu dönem artık yeni tarz siyaset modeli göreceğiz” diye… Bundan yola çıkarak milletvekili Mahir Ünal’dan bir beklentimiz var!
“Görünen köy kılavuz istemez” misali öyle görünüyor ki, milletvekili Mahir Ünal, bu dönemde bu kente çok şey katacak gibi.
Ukalalık sayılmasın ama kendisine naçizane bir öneride bulunmak istiyorum.
Kahramanmaraş’ın en büyük iki eksiğinden birisi “tanıtım” diğeri de bir “Maraş lobisi” ya da bir başka deyimle “Maraş Diasporası”dır.
Acaba öncelikle iki kentte, Ankara ve İstanbul’da, ardından da Almanya gibi bir AB ülkesinde “Maraş Lobisi” kurulması yönünde bir çalışma yapamaz mı?
İnanınız böyle bir platformun varlığı, Kahramanmaraş’a çağ atlatır.