Takip ettiğim ya da üyesi olduğum gruplarda (Örnek: Duyarlı Maraşlılar, Bertiz, Maraş Ağzı v.d.) tartışılanlara bakıyorum, yorumların bir kısmını okuyorum; vardığım sonuç aynı..

Maraşlıların kendi kişisel sayfalarındaki Maraş'la alakalı paylaşımları görüyorum; vardığım sonuç aynı..

Maraşlıların yönetim kademesi ile ilişkilerinin (şehrin sorunlarına dair beklentileri/çağrıları ve bu beklentilerin akıbeti) sosyal medyaya yansımalarına bakıyorum; vardığım sonuç aynı..

Çeşitli kurum ve kuruluşların ya da kurum temsilcilerinin, gerek bizzat muhatap olarak gerekse internet/sosyal medya başta olmak üzere çeşitli etkinliklerinden gördüğüm tavırlarına bakıyorum; vardığım sonuç aynı..

İçinde değilim, ancak bulunduğum yerden görebildiğim kadarıyla siyasetin işleyişine bakıyorum; vardığım sonuç aynı..

Restorasyon faaliyetlerinden, yeni çevre yollarına, mesire/park alanlarına kadar daha çok şey sayabilirim; hepsinde vardığım sonuç aynı..

O sonuç şudur: Bu kafayla gidilirse sittin sene sonra da sorulacak soru aynı olacaktır, yani;
"Ne Olacak Bu Maraş'ın Hali?"

Denilebilir ki; böyle genelgeçer muğlak lafları dedem de söyler, niye detaylandırıp çözüm önerisi ortaya koymuyorsun?

Bu soruya cevap vermeyeceğim ama mesela, kahramanmaras.bel.tr'de "Kahramanmaraş'ın Tarihi" sayfasından bir örnek vereyim:

İlgili sayfada "Kahramanmaraş ve çevresi tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar uzun bir geçmişi bulunmaktadır..." cümlesinin devamında tarihi süreç antik çağlardan başlatılıp en son Şubat 1973 tarihinde KAHRAMANLIK unvanı verildiği bilgisiyle noktalanmış. Son cümle bu... "Kahramanlık"ta takılıp kalmışız(!).

Bakınız, Belediye'nin kendisi bile Büyükşehir statüsü edinmiş olmayı Maraş'ın tarihi serüveninde kayda değer bir şey olarak görmemiş olacak ki ilgili sayfada tek kelime etmemiş.

Oysa herkesin kafasında Büyükşehir statüsü edinmek önemli bir dönemeçti ve nitekim o günden sonra beklentiler farklı bir seviyeye yükseldi. Çeşitli gruplardaki -tabirimi mazur görün- "ağlaşmalar" da bu beklentilerin karşılanmaması temelinde cereyan ediyor.

(Not 1: Yukarıda cevabını vermediğim soruya ilişkin muğlak ifadeler okumak isteyen, Maraş Times'ta da yayınlanan Ekim 2013 Tarihli yazımı okuyabilir. Ki; bir evvelki yerel seçim öncesiydi, adaylar betona ve asfalta dayalı yatırımları ve "Maraş'ı cazibe merkezi yapmak" gibi janjanlı ama içi boş lafları seçim vaadi olarak sıralarken yazmıştım. https://ssaltunbas.wordpress.com/…/yasanabilir-sehir-marka…/ )

Sorunun tek cümlelik cevabını vereceğim ama biliyorum ki benden başka ikna olan olmayacak; ee ben de zaten -en azından kendimce- biliyorum.